IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство във Великобритания неочаквано се свива през октомври

Данните подхранват опасенията за икономиката на Обединеното кралство след референдума за Brexit

15:22 | 07.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индустриалното производство във Великобритания неочаквано се понижава през октомври, подхранвайки опасенията за британската икономика, съобщава Investing.com.

Официалните данни на Националната статистическа служба показват, че промишленото производство, което е по-голямата част от индустриалното производство като цяло, се свива с 0,9% на месечна база през октомври. Това е по-зле от очакванията за 0,2-процентов ръст и от резултата предния месец (0,6%). Стойността през октомври е най-слабата от февруари насам.

На годишна база промишленото производство се понижава с 0,4%, което също е по-зле от прогнозите за ръст от 0,8 на сто. През септември показателят записа повишение от 0,1 на сто.

Индустриалното производство, което е по-широк показател, се свива с 1,3% на месечна база през октомври, показват сезонно изгладените данни. Очакванията бяха за повишение от 0,2 на сто, след като миналия месец беше отчетен спад от 0,4%. Свиването през октомври е най-рязкото от 2012 г.

На годишна база индустриалното производство се понижава с 1,1% през октомври, което е по-зле от очакванията за 0,5-процентово повишение. През септември имаше ръст от 0,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още