IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Във фокуса на инвеститорите ще бъдат данните за ръста на икономиката в Япония и Германия през третото тримесечие

09:26 | 14.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тази седмица ще е особено богата на макроикономически данни.

Тя започва с данни за растежа на икономиките в Япония и Германия, както и за цялата еврозона. Очакват се изявления от няколко централни банкери - Марк Карни, Марио Драги и Джанет Йелън. В петък в София се провежда годишната конференция за търговия и инвестиции INVESTOR Finance Forum, организирана от Investor.bg съвместно с Bloomberg TV Bulgaria.

В понеделник, 14 ноември, ще има данни за икономическия ръст на Япония през третото тримесечие. Това е първото четене на резултатите.

Очаква се и доклад за индустриалното производство в Китай и инвестициите във фиксирани активи.

Швейцарските власти ще публикуват данни за изменението на производствените цени на месечна база.

Евростат ще обяви данни за индустриалното производство в еврозоната.

Президентът на Европейската централна банка Марио Драги ще има изявление пред италианското Министерство на финансите в Рим.

Във вторник, 15 ноември, Германия ще публикува първото четене на данните за ръста на БВП през третото тримесечие. Министерството на финансите очаква, растежът на БВП да се забави през второто полугодие заради по-слабото търсене от чужбина, което ще доведе до забавяне на промишленото производство.

Във Великобритания ще има данни за инфлацията, която по всяка вероятност ще се ускорява заради отслабналия паунд.

Евростат ще публикува данни за ръста на БВП в еврозоната.

Германският Център за европейски икономически изследвания (ZEW) публикува индекса си за нагласите на институционалните инвеститори и анализаторите.

Управителят на Английската централна банка Марк Карни ще отговаря на въпроси на депутати от британския парламент в рамките на изслушването си за инфлационния доклад. Докладът включва прогнози за инфлацията и ръста на БВП, които бяха повишени.

В САЩ ще има данни за продажбите на дребно и вносните цени.

В сряда, 16 ноември, изявление ще има Джеймс Булард, председател на Федералния резерв на САЩ за Сейнт Луис.

Във Великобритания властите ще публикуват данни за трудовия пазар – безработица и изменение в заплатите.

В САЩ ще има доклад за изменението на производствените цени и за промишленото производство.

Американската Администрация за енергийна информация ще публикува редовния си седмичен доклад за петролните резерви през предходната седмица.

В четвъртък, 17 ноември, излиза докладът за продажбите на дребно във Великобритания.

Евростат ще публикува финални данни за инфлацията в еврозоната.

Европейската централна банка (ЕЦБ) ще публикува стенограмата от последното си заседание за паричната политика.

В САЩ излизат данни за инфлацията, подадените молби за помощи при безработица, както и за разрешителните за строителство и за началното жилищно строителство.

Председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън ще отговаря на въпросите на конгресмени от Комисията по икономически въпроси, а темата са икономическите перспективи пред САЩ.

В петък, 18 ноември, Марио Драги ще има изявление, както и Йенс Вайдман - председател на германската централна банка Бундесбанк.

Повече за форекс пазарите, капиталовите пазари, фондовете, стратегии за търговия и глобалните събития може да научите от петата поредна конференция INVESTOR Finance Forum, която се провежда от Investor.BG съвместно с Bloomberg TV Bulgaria на 18.11.2016 г. в Интер Експо Център София.

INVESTOR Finance Forum се провежда с подкрепата на ActivTrades, Пощенска банка, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Euro-Finance, Admiral Markets, Karoll, BenchMarkSirma Group.

Партньори на форума са АДВИБ, АТБ, БАЛИП, БАУД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още