IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mt Gox получи зелена светлина за обявяване в несъстоятелност в САЩ

Ощетените клиенти на платформата ще си поделят 200 000 биткойна и 16,5% от акциите на дружеството

15:16 | 18.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Mt Gox получи зелена светлина за обявяване в несъстоятелност в САЩ

Базираната в Токио платформа за търговия с биткойни Mt Gox получи одобрение от американските власти да започне производство за обявяване в несъстоятелност в Съединените щати, предава CNBC. Дигиталната борса получи зелена светлина, тъй като очаква одобрение на споразумението си със свои клиенти от САЩ.

Въпреки че бе сред водещите платформи за търговия с дигиталната валута, Mt Gox прекрати дейността си по-рано тази година, след като се оплака от кражба на 850 000 биткойна на стойност повече от 500 млн. долара по текущи цени. Впоследствие компанията съобщи, че е "открила" 200 000 от изгубените биткойни в неизползван от 2011 г. портфейл.

Дружеството подаде молба за защита от фалит в края на февруари, за да се предпази от групов иск за конфискуване на активите си в САЩ, в това число компютърни сървъри, веществени доказателства и достъп до секретните документи на платформата.

Оттогава компанията и ищците ѝ постигнаха споразумение, което очаква окончателно одобрение от Федерален съд в Чикаго.

Според условията на сделката клиентите от САЩ и Канада ще си поделят откритите 200 000 биткойна, както и 16,5% от акциите на дружеството.

През април група инвеститори поиска да възроди фалиралата платформа. Предприемачите предложиха да заплатят 1 биткойн – или около 400 долара по тогавашни цени, за да изкупят изцяло оператора. За да се стигне до придобиването обаче, то трябваше да бъде одобрено от японските власти. Япония обаче не разреши сделката и така осуети инвестиционните намерения на групата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още