IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mt Gox е подала молба за ликвидация

Скандалната борса за биткойни се отказа от плановете си за възстановяване след защитата от банкрут

11:29 | 16.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Mt Gox е подала молба за ликвидация

След като доскоро бе сред доминиращите фактори на пазара на биткойни, борсата за обмен на криптовалутата Mt Gox заряза плановете си за възстановяване след защитата от банкрут и поиска да бъде ликвидирана.

Непотвърдената информация бе представена от The Wall Street Journal, като изданието се позовава на близки до токийски съд източници.

Скандалната борса за биткойни се отказа поради сложността на плановете за възстановяване, включително и трудностите при провеждане на срещи с кредиторите разпръснати по целия свят, посочиха източниците.

В края на февруари една от най-големите платформи за търговия с биткойни официално подаде молба за защита от фалит поради невъзможност за изплащане на дълг на стойност 6,5 млрд. йени (63,6 млн. долара).

Само седмица по-късно борсата откри 200 000 забравени биткойна. Базираният в Япония оператор съобщи, че дигиталните пари са били намерени в стар електронен портфейл, считан за празен, тъй като за последно е бил използван през юни 2011 г.

Съвсем скорошна новина около Mt Gox бе, че група инвеститори иска да възроди фалиралата платформа. Предприемачите предложиха да заплатят 1 биткойн – или около 400 долара, за да изкупят изцяло оператора. За да се стигне до придобиването обаче, то трябваше да бъде одобрено от японските власти, което засегна инвестиционните намерения на групата.

След силната си волатилност от последните месеци цената на криптовалутата запазва относилно стабилни стойности в последните седмици. По време на ранната европейска търговия в сряда един биткойн се разменя за близо 550 долара.

Графика: CoinDesk

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още