IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите навлизат в седмицата на Фед и Японската централна банка

Срещите им са по едно и също време и по всяка вероятност непосредствено преди, по време и веднага след решенията ще има повишена волатилност

09:54 | 19.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последните два от идните пет дни в България са почивни, но международните пазари работят и без съмнение ще са фокусирани върху заседанията за централните банки в Япония и САЩ. Срещите им са по едно и също време и по всяка вероятност непосредствено преди, по време и, разбира се, веднага след обявяването на решенията ще има повишена волатилност.

В понеделник, 19 септември, германската централна банка Бундесбанк ще публикува месечния си доклад.

Във вторник, 20 септември, Австралийската централна банка ще публикува стенограмата от последното си заседание, когато остави паричната политика без промяна.

В Германия ще има данни за ръста на производствените цени.

Властите в САЩ ще публикуват данни за издадените разрешителни за строителство и за началното жилищно строителство през август. 

В сряда, 21 септември, ще има изявление от страна на Стивън Полоз, управител на Канадската централна банка.

Същия ден приключват двудневните заседания на Японската централна банка и на Федералния резерв на САЩ. Очакванията са Фед, че председателят Джанет Йелън и екипът ѝ ще се въздържат от действия. В 21 часа българско време (14:00 местно във Вашингтон) освен изявлението ще бъдат публикувани и макроикономическите прогнози на американската централна банка. След това предстои пресконференцията на Йелън.

Що се отнася до Япония, там прогнозите не са еднозначни и банката е под все по-голям натиск да увеличи стимулите. През миналата седмица агенция Ройтерс съобщи, позовавайки се на свои източници, че регулаторът в Токио ще превърне отрицателните лихвени проценти в център на своята парична политика.

Американската Администрация за енергийна информация ще публикува традиционния си седмичен доклад за изменението в петролните резерви в САЩ.

В четвъртък, 22 септември, заседание има Новозеландската централна банка.

Министерството на труда в САЩ ще обяви редовните седмични данни за подадените молби за помощи при безработица.

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги ще има изявление във Франкфурт.

В САЩ ще има данни за продажбите на съществуващи жилища.

В петък, 23 септември, частната компания Markit ще публикува докладите си за бизнес активността в еврозоната. Ще излязат индексите на мениджърите по поръчките (PMI) в сферата на услугите и на производството във валутния съюз. Отделно ще има данни за Франция и Германия.

В Канада властите ще публикуват данни за инфлацията и за продажбите на дребно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още