IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителските нагласи в САЩ остават на едни от най-високите нива след изборите

Добрият потребителски климат отразява подобрените перспективи пред заплатите и подсказват, че потреблението ще продължи да расте

17:33 | 26.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Потребителското доверие в САЩ се задържа на едни от най-високите си нива след изборите в САЩ. Добрите нагласи на американците отразяват подобрените перспективи пред заплатите и подсказват, че потреблението ще продължи да расте, посочва Мичиганският университет, който провежда проучването.

Индексът на потребителското доверие нараства от 97 пункта през април до 97,1 пункта през май. Това е второ четене на данните и има ревизия надолу спрямо първоначалните 97,7 пункта. Прогнозите бяха за стойност от 97,5 пункта. 

Измерителят на икономическите очаквания се подобрява от 87 до 87,7 пункта през април, но и тук има ревизия надолу от 88,1 пункта при първото четене.

Показателят за актуалната ситуация се понижава от 112,7 пункта през април до 111,7 пункта през май. Първото четене показваше стойност от 112,7 пункта.

Авторите на доклада посочват още, че 79 от участниците в проучването, които подкрепят републиканците, очакват икономиката да продължи да се разширява. От демократите този дял е 66 на сто.

Освен това 75% от републиканците очакват икономическите условия да се подобрят тази година, докато само 16% от демократите споделят тези прогнози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още