IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно във Великобритания растат по-бързо от очакваното

Очакванията бяха за покачване от 0,5%, но то беше почти тройно по-голямо

12:55 | 19.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

През април продажбите на дребно във Великобритания отчитат повишение, много по-голямо от очакваното, пише Investing.com, позовавайки се на официалните статистически данни на кралството.

Според данните на британската Служба за национална статистика продажбите на дребно са нараснали с 1,3% през април в сравнение с предходния спад от 0,5% през март, който беше ревизиран от първоначалните данни за понижение от 1,3%.

Анализаторите очакваха продажбите на дребно да се увеличат с 0,5% през миналия месец.

На годишна база показателят отбелязва увеличение от 4,3% в сравнение с мартенското покачване от 3%, което беше ревизирано от първоначалния ръст от 2,7%.

Продажбите на дребно, като се изключат продажбите на автомобили и бензин поради тяхната волатилност, нараснаха с 1,5% през април в сравнение със спада от 0,7% през март, резултат, който беше ревизиран от първоначалните данни за спад от 1,6%.

Като незабавна реакция на икономическите данни, стойността на паунда се покачи до 1,4657 долара от около 1,4626 преди да бъдат обявени статистическите данни за продажбите на дребно през април.

В същото време европейските индекси реагираха със спадове. Лондонският FTSE 100 отписа 1,21%, Euro Stoxx 50 загуби 0,80%, френският CAC 40 изтри 0,51%, а германският DAX понижи стойността си с 1,13%.

Анализаторите очакваха основните продажби на дребно, изключващи автомобилите и бензина, да се повишат с 0,6% през миналия месец. На годишна база те се покачиха с 4,2% през април в сравнение с ръста от 2,6% през предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още