IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производствената активност на САЩ остава на двугодишно дъно и през септември

Данните могат да се тълукават като първи признак за забавяне на икономиката на страната през третото тримесечие

22:00 | 23.09.15 г.
Производствената активност на САЩ остава на двугодишно дъно и през септември

През септември производствената активност в САЩ остава без промяна спрямо август. Тогава беше ударено двугодишно дъно на стойността на PMI индекса, изготвен от Markit, припомня Ройтерс.

От данните е видно, че стойността на PMI индекса през септември е 53 пункта – без промяна спрямо август. Това е най-ниското ниво за индекса от октомври 2013 година насам.

Въпреки двегодишното дъно, докладът на Markit е в съзвучие с пазарните очаквания. Стойност над 50 пункта е индикатор за растеж на сектора.

В същото време обаче индексът, измерващ активността на китайската промишленост, се сви до ниво от 47 пункта през септември.

От Markit отбелязват, че силният щатски долар, свитото търсене на много от международните пазари на щатските производители са засегнали промишленият сектор на САЩ. Влияние оказват и намалените капиталови разходи на енергийни компании.

Според анализаторската компания последните данни могат да бъдат разгледани и като ранен индикатор за забавянето на икономиката на САЩ през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още