IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon е утроил продажбите на таблета Fire на Черния петък

Продажбите на сет бокса Fire TV пък са се увеличили шест пъти

18:11 | 01.12.15 г.
<p>
	Amazon Fire TV <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Amazon Fire TV Снимка: архив Ройтерс

Броят на продуктите, които можете да си поръчате от сайта на Amazon, сякаш нямат край, но се оказва, че потребителите по време на Черния петък са разграбили най-вече собствените продукти на компанията, съобщи Amazon във вторник, цитирана от USA Today.

Най-продаваните продукти в Amazon са били таблетът Fire и сет боксът Fire TV. Компанията не представи конкретни данни за продажбите, но заяви, че през уикенда продажбите на стрийминг устройството Fire TV са се увеличили над шест пъти на годишна база, а продажбите на таблета Fire са се вдигнали над три пъти за същия период.

Amazon Echo, устройство с гласово активиране, което освен всичко друго може да възпроизвежда аудио съдържание, да отговаря на въпроси и да съобщава прогнозата за времето, е най-продаваният продукт сред всички стоки с цена от над 100 долара.

Онлайн продажбите са били от голяма полза за търговците на дребно през дългия уикенд, като предварителните данни сочат, че повечето хора са предпочели да пазаруват в интернет, отколкото в магазините в периода от четвъртък до неделя.

Макар че се очакваше по-малко потребителите да пазаруват в киберпонеделника в сравнение с миналата година, продажбите са се увеличили с 17,8% спрямо същия ден на 2014 година, сочат данни на IBM Watson Trend.

Потребителите са пълнили виртуалните си кошници основно с електроника – телевизорите на Samsung, Apple Watch, както и слушалките Beats на Dre са сред най-продаваните продукти, казва още IBM.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още