IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК да отдели повече внимание на киберпрестъпленията, призова Бойко Борисов

Благодарение на европейската солидарност в България се реализират редица важни проекти, отбеляза премиерът

14:44 | 21.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Европейската комисия може да фокусира повече вниманието си върху борбата срещу киберзаплахите и киберпрестъпността, препоръча премиерът Бойко Борисов по време на срещата му с комисаря по заетостта Юрки Катайнен.

Катайнен е на двудневно посещение в България. В четвъртък той разговаря с президента Румен Радев.

Бойко Борисов отбеляза бързото развитие на технологиите и мерките срещу киберпрестъпленията ще бъдат в интерес на сигурността всички държави от общността, пишат от правителствената пресслужба.

Премиерът и Катайнен са обсъдили и темата за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Борисов изтъкна, че едно от трите ключови послания на страната ни ще бъде конкурентоспособността на европейската икономика.

Акцент ще бъде поставен върху подкрепата на предприемачеството, растежа и работните места, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз, устойчивата околна среда и ефективен Енергиен съюз.

Двамата се обединиха около значението на европейските средства и тяхното ефективно и разумно използване, така че да се постигне максимален ефект за гражданите на ЕС.

Бойко Борисов изтъкна, че благодарение на европейската солидарност, в страна ни се реализират редица проекти от голяма обществена полза. Той даде пример с метрото в София и други обекти в сферата инфраструктурата и екологията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още