IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Книжата на Nvidia поевтиняха въпреки доброто представяне на компанията

Американският технологичен гигант отчита над 50% ръст на приходите за второ поредно тримесечие

10:26 | 10.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Приходите на американската технологична компания Nvidia за тримесечието са се увеличили с повече от 50%, като тя отбелязва такъв добър резултат за второ поредно тримесечие. Сега резултатите ѝ надминаха очакванията, подпомогнати от нарастващото търсене на графични чипове и доброто представяне в няколко развиващи се области, като системите за автономни коли и изкуствения интелект. Въпреки това обаче акциите на компанията се потопиха по време на следборсовата търговия, пише CNBC.

Освен това Nvidia прогнозира приходи от 1,90 млрд. долара, плюс или минус 2%, за текущото тримесечие. Средната оценка на анализаторите е за 1,88 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Книжата на Nvidia понижиха стойността си 3% по време на следборсовата търговия в четвъртък.

Приходите на звеното за графични процесори, което е донесло повече от три четвърти от общите приходите, са скочили с 57 на сто до 1,85 млрд. долара през четвъртото тримесечие, завършило на 29 януари.

Компанията традиционно доминира на пазара на геймърски компютри от висок клас, където се ползват нейните чипове.

Приходите на автомобилния бизнес, който разработва системата за самоуправление DRIVE PX 2, използвана от Tesla, отчитат 37,6% ръст до 128 млн. долара. Анализаторите очакваха приходи в размер на 135,3 млн. долара от този бизнес според данни на компанията за проучвания FactSet StreetAccount.

Общите приходи на Nvidia са нараснали до 2,17 млрд. долара от 1,40 млрд. долара, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 2,11 млрд. долара.

Нетната печалба на компанията се е увеличила повече от три пъти до 655 млн. долара, или 99 цента на акция.

Като се изключат някои елементи, Nvidia е спечелила по 1,13 долара на акция.

Книжата на компанията бяха най-добре представилите се в S&P 500 през 2016 г. Те увеличиха стойността си близо пет пъти през последните 12 месеца.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още