IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото занимание на Дик Костоло - да пише сценарии за "Силициевата долина"

Бившият изпълнителен директор на Twitter се превърна в съветник на екипа сценаристи на прочутия сериал

12:29 | 07.10.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Бившият главен изпълнителен директор на Twitter Дик Костоло има нова работа, която някои могат да сметнат за стъпка нагоре – той е сътрудник на сценаристите на хитовия сериал на HBO “Силициевата долина“, пише Bloomberg.

Костоло, който някога е бил комик, твърди, че прекарва по няколко дни в седмицата, работейки в кабинета на сценаристите по третия сезон на сериала, който пародира технологичната индустрия.

„Стоя в стаята на сценаристите и по-скоро консултирам, отколкото пиша“, коментира той. „Отговарям на въпроси и описвам как се случва взаимодействието между ръководството, рисковите инвеститори, служителите и т.н“.

В интервю за Bloomberg TV създателят на сериала Майк Джъдж заяви, че сценаристите използват Костоло за съветник, за да си гарантират, че сюжетите са достатъчно реалистични.

„Той е забавен човек“, коментира Джъдж в интервю, допълвайки, че работата с него е страхотна, защото той дава идеи.

Представители на технологичната индустрия са влюбени в начина, по който сериалът я осмива, без да губи своята автентичност.

Сценаристите са се допитвали до мнозина представители на Силициевата долина, за да може историята да е по-реалистична. Дан Лайънс, технологичен журналист, който пише за индустрията от години, също е работил с екипа.

Опитът на Костоло може да се окаже особено полезен за следващите епизоди.

„Той разполага със страхотни истории, които бих разказал – като посещението в Китай, където трябвало да си купи отделен телефон, който да използва и да изхвърли при заминаването си, защото в момента, в който телефонът се свърже с телекомуникационна кула, той бива автоматично хакнат и могат да те подслушват“, посочва Джъдж.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още