IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Motorola Solutions скочи почти двойно

Разходите на компанията се свиха с 1,9% през третото тримесечие

16:57 | 04.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Motorola Solutions, производител на уоки-токита и радио системи, отчете почти двойно по-висока печалба за тримесечието спрямо същото тримесечие на миналата година, благодарение на по-ниските цени и по-големите продажби на продуктите му, предава Ройтерс.

Компанията, която не е свързана с производителя на мобилни телефони Motorola Mobility, собственост на китайската Lenovo, намали значително разходите си, след като се изправи пред забавяне на продажбите.

Основните клиенти на фирмата са полицията и пожарната, както и други правителствени агенции, които бяха засегнати от бюджетни съкращения.

По-рано тази година Motorola Solutions заяви, че компанията за дялово инвестиране Silver Lake ще вложи 1 млрд. долара в нея, за да насърчи бизнеса ѝ с услуги, насочен към правителства и компании.

От фирмата посочват, че нетната печалба от продължаващи дейности е нараснала до 126 млн. долара, или 63 цента на акция, през третото тримесечие, което завърши на 3 октомври. Година по-рано тя беше 66 млн. долара, или 27 цента на акция.

Разходите са спаднали с 1,9% до 737 млн. долара през периода.

Спадът на приходите е незначителен – до 1,42 млрд. долара. Като се изключи въздействието на силния долар, продажбите скачат с 3 на сто.

Средната оценка на анализаторите беше за приходи от 1,41 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още