IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Zalando се забавят през третото тримесечие

Компанията повиши прогнозата си за цялата година

10:40 | 19.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германската компания за онлайн продажби на дребно на обувки и модни стоки Zalando отчете забавяне на продажбите си за третото тримесечие, но заяви, че е подобрила рентабилността си, което ѝ позволи да повиши прогнозата си за 2016 г. за втори път, предава Ройтерс.

В изявление, направено късно във вторник, Zalando заяви, че продажбите ѝ са нараснали с 16-18%, което представлява забавяне спрямо ръста от 25% през второто тримесечие. Причината за това е фактът, че модната индустрия страда от необичайно топлото за сезона време.

Zalando, която ще отчете резултатите си за третото тримесечие на 10 ноември, заяви, че очаква маржът на печалбата преди данъци и такси да е в диапазона 1-3%. Това даде възможност на компанията да повиши годишната си прогноза за марж от 5-6%, след като преди време прогнозира, че той ще е 4-5,5%.

Компанията отново подчерта, че очаква ръстът на продажбите ѝ да е около 20-25%.

"Това изявление предполага, че Zalando продължава да се представя по-добре от пазара“, коментира анализаторът на Bernstein Джейми Мериман, допълвайки, че новата прогноза предполага около 12% увеличение на консенсусната прогноза за годишната печалба.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още