IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С Google вече може да се търси и работа

Новата функция е достъпна на английски език за стационарни и мобилни устройства

22:11 | 20.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Google се опитва да превърне системата си за търсене в система за наемане на работа, информира AP.

От днес търсещите работа ще могат да видят списъци със свободни позиции. Тези списъци са изготвени от системата за търсене в интернет на Google.

Идеята е да могат хората, търсещи работа, лесно да видят свободните позиции, без да се налага да посещават множество сайтове само за да установят повторение на обявите или пък куп работни места, които не ги интересуват, отбелязва сайтът TechCrunch.

Новата функция сега е достъпна на английски език за стационарни и мобилни устройства. С нея потребителите трябва просто да напишат в полето за търсене например "работа наблизо" или "работа, свързана с писане" и ще им бъдат представени различни предложения по зададените критерии.

Също така Google ще показва рейтинг на работодателя от настоящи и предишни служители, както и времето за стигане до съответното работното място, посочва БТА.

Досега Google показваше само обикновени линкове на различни сайтове за търсене на работа.

В новото си начинание Google работи заедно с различни компании, предлагащи услуги за наемане на работа и рейтинг на работодатели като LinkedIn, Monster, WayUp, Glassdoor, Facebook, DirectEmployers и CareerBuilder.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още