IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify продължава вълната от придобивания

Стрийминг компанията придоби приложението MightyTV, за да подобри рекламната си услуга

13:04 | 28.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата музикална стрийминг услуга в света Spotify заяви, че е придобила приложението за препоръчване на телевизионни предавания и филми MightyTV. Благодарение на сделката шведската компания се сдобива с нова технология, която може да ѝ помогне да насочва рекламите си към своите милиони потребители, пише Bloomberg.

MightyTV е основана през 2015 г. в Ню Йорк. Преди тя препоръчваше съдържание в зависимост от предишни предпочитания на потребителите. Стартъпът ще спре поддръжката на своето видео приложение и ще интегрира технологията си в Spotify.

От своя страна, Spotify се опитва да увеличи приходите си от реклама, които поддържат нейната безплатна услуга, ползвана от по-голямата част от слушателите ѝ. MightyTV ще помогне на Spotify в разработването на технология, която позволява на рекламодателите да таргетират определени групи или слушатели на базата на техните навици на слушане и демографски данни.

Основателят и главен изпълнителен директор на MightyTV Браян Адамс ще стане вицепрезидент по технологиите във Spotify, фокусирайки се върху рекламните и маркетингови технологии, обяви Spotify в изявление на уебсайта си. Параметрите на споразумението не са обявени публично.

Допълването на рекламния екип на Spotify се случва в момент, в който най-големите звукозаписни компании в света настояват стрийминг услугата да направи повече, за да насочи потребителите си към абонаментната услуга, която носи повече приходи. Лейбълите искат да налагат ограничения за това коя музика да бъде достъпна безплатно в стрийминг услугите, така че хората да бъдат мотивирани да плащат абонамент.

Освен това Spotify се насочи към повече придобивания в момент, в който обмисля дали да не направи първично публично предлагане. Сделката с MightyTV е шестата ѝ от миналата година насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още