IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber с нови главоболия. Този път в Абу Даби

Компанията и конкурентната Careem спряха услугите си в столицата на Обединените арабски емирства

10:11 | 29.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Компаниите за споделено пътуване Uber и Careem спряха услугите си в Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, в събота и не знаят кога ще подновят операциите си там, коментираха компаниите, цитирани от Ройтерс.

Местният вестник The National писа, че според анонимни източници около 50 шофьори на Uber и Careem са били арестувани.

Източник от Абу Даби, запознат със ситуацията, коментира пред Ройтерс, че някои водачи са били задържани заради нарушения на регулациите, но не посочва за колко шофьори става дума, нито какви правила са били нарушени.

"Това е временно спиране и ние ще ви информираме за всички бъдещи новини“, коментира говорителят на Uber в Дубай по имейл. Той не е отговорил на въпросите относно арестите и причините за спирането на услугите.

Кристиан Ейд, вицепрезидент маркетинг и комуникации в Careem, базирана в Дубай компания за споделено пътуване, заяви, че голяма част от нейните шофьори са били спрени от властите в Абу Даби заради проблеми с документите, а в резултат са били изнервени и не са продължили работа. Това е принудило Careem да спре услугата си в града, коментира той.

Центърът за регулация на транспорта, който управлява сектора с таксита и транспортния сектор в Абу Даби, не е отговорил на запитванията за коментар. Той регулира дейността на 7 оператора на таксиметрови услуги и 18 на лимузини, някои от които са собственост на правителството. Полицията в града също не е отговорила на запитванията на журналистите.

Uber и Careem твърдят, че не са спрели дейността си в съседен Дубай, който е търговски и туристически център на ОАЕ.

Uber, която стартира услугите си в Абу Даби през 2013 г., миналата година заяви, че в Близкия изток и Северна Африка се намират едни от най-бързо развиващите се нейни пазари. Освен това разкри, че планира да инвестира 250 млн. долара, за да разшири дейността си в региона. 

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още