IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вирусът Petya ще засегне годишните финансови резултати на FedEx

Компанията обясни, че все още има проблеми със системите си в резултат на щетите от вируса

10:19 | 18.07.17 г.
Вирусът Petya ще засегне годишните финансови резултати на FedEx

Куриерската компания FedEx заяви, че проблемите със системите на нейното звено TNT Express след кибератака този месец ще повлияят негативно на годишните ѝ резултати, предава Ройтерс.

В резултат на коментара акциите на фирмата понижиха стойността си с 3,4% до 211,53 долара за брой по време на ранната търговия в понеделник. Това се случи, след като компанията обясни, че финансовото влияние на проблема върху резултатите вероятно ще бъде „съществено“.

Базираното в Холандия звено TNT Express все още се бори със забавяне на услугите си след атаката от вируса Petya, който е бил разпространен чрез украински данъчен софтуерен продукт, обяви FexEx.

Фирмата твърди, че е загубила приходи заради спадащите обеми на TNT Express и допълнителните разходи във връзка с непредвидени ситуации и възстановяването на засегнатите системи.

Компанията твърди, че няма застраховка, която да покрие въздействието на кибератаката.

FedEx, която оценява финансовото влияние на кибератаката, заяви, че не е успяла да прецени кога услугите на TNT Express ще бъдат напълно възстановени. Освен това посочи, че не са извършени пробиви в трети страни, нито те са загубили данни, на 17 юли.

Вирусът Petya се разпространи бързо от Украйна през юни, засягайки хиляди компютри по целия свят, а индустрията за доставки и логистика беше сред най-силно засегнатите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още