IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Воден мениджмънт за дома и бизнеса на изложение "Вода София 2017"

Пречиствателни станции работят сами, водни технологии пестят до 70% електроенергия

14:05 | 29.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Воден мениджмънт за дома и бизнеса на изложение "Вода София 2017"

Най-добрата малка пречиствателна станция, инсталирана над 50 хил. пъти в световен мащаб, ще бъде сред водните иновации на единственото изложение за водния сектор у нас „Вода София“, което ще се проведе от 4 до 6 април в Интер Експо Център в столицата.

Благодарение на иновативната технология на Bergman Beton за отдалечено управление и еднократна поддръжка съоръжението работи само. То е мобилно, във формата на контейнер и достъпно за домакинства, общини, търговията и индустрията.

Водни технологии с нисък разход на енергия, по-ефективни системи за пречистване и бърз достъп до питейна вода до дома и завода, филтри за ултрачиста вода ще са сред новостите на 11-тото издание на международното изложение „Вода София“. Над 50 фирми, представители и дистрибутори на световни производители показват изключителни възможности за пестене на водата и опазване на водните ресурси. Повече от 40% е делът на новите компании, участващи в изложението.

Високо качество на водата с по-ниски разходи

Чистата вода е изключително важна за домакинствата, както и за редица сектори на индустрията – химическата и хранително-вкусовата, електрониката, енергетиката, фармацията. Бизнесът ще види цялостни решения oт “Водком” за управление на водата от снабдяването с питейна вода, през стопанисването на дъждовната вода, отвеждането на отпадъчни води и пречистването на водата.

Ново поколение биологични пречиствателни станции от „Екотим инженеринг” успешно пречистват отпадъчни води с капацитет от 1 до 150 жители при къщи, хотели, админстративни сгради, цехове, където липсва централна градска канализация. Патентованата технология извършва всички процеси  в един-единствен биореактор.

Самопочистващи се филтърни системи от фирма „Филтър” за пречистване на вода в индустрията осигуряват непрекъснат процес на работа. Бизнесът ще открие системи за когенерация, които оползотворяват 80% от енергията на използвания газ. Системи с ултра филтър на „Лабораторна техника инженеринг” доставят свръхчиста вода до дома и фабриката.

Съоръжения за повишаване на налягането на водата от Ebara Pumps Europe спестяват електроенергия. Те са подходящи за жилищни, обществени сгради и за индустриални приложения.

Усъвършенстваната комбинирана технология за пречистване с активна утайка от Хафи Проджект & Технолоджи е опростена, автоматизирана, с нисък разход на енергия.

На „Вода София“ ще откриете компактни помпени станции за отпадни води с вграден режещ механизъм от „Аквастарт”, подходящи за места, където изпомпването на отпадъчни води е невъзможно поради липсата на естествен наклон или отдалеченост от основната канализация. Системата е безшумна и предотвратява неприятните миризми. Последно поколение контролери за управление работата на помпи, които спестяват до 70% електроенергия само на „Вода София 2017“.

Най-доброто от водещите световни производители

Бизнесът ще открие най-добрите продукти директно от авторитетни фирми в бранша от Австрия, Германия, Италия, Испания, Полша, Румъния, Турция.

Най-големият производител на стъклокерамични тръби за отвеждане на отпадъчни води Steinzeug-Keramo предоставя най-добрите решения за приложението им. Водещият производител на стоманени тръби в Турция - Mazlum Steel Pipes стъпва на българския пазар.

У нас пристига за пръв път и механичното оборудване за съоръжения за питейни и отпадни води на турската Sismat, инсталирано в повече от 50 страни по света. Иновативна технология за филтриране на вода ще представи водещата компания Saint-Gobain. Керамичните мембранни филтри за предварителна подготовка на водата са алтернатива на познатите методи, тъй като са с по-ниско потребление и високо качество на водата.

На изложението още ще бъдат показани и разнообразие от решения за плувни басейни с покритие против подхлъзване, висока хигиена, модерен дизайн и дълъг период на експлоатация. Оптични измервателни системи, дигитални камери със специализиран софтуер, светлинни и стереомикроскопи, лабораторна техника и инструменти ще допълнят облика на професионалното изложение „Вода София“.

До 2 април е активна регистрацията за безплатно посещение на изложението на сайта www.watersofia.com

„Вода София“ ще се проведе паралелно с водещото изложение за индустриална техника MachTech & InnoTech Expo и младежкия форум „Аз Инженерът”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още