IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart слива технологичните си подразделения

Целта е компанията да стане по-конкурентоспособна в дигиталната ера

10:54 | 16.01.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Веригата магазини Wal-Mart Stores Inc слива базирано в Арканзас подразделение, което развива компютърните системи за магазините на компанията, с бързо разрастващо се технологично звено в Силициевата долина. Целта на сливането е да се ускори възможността на компанията да бъде конкурентоспособна в дигиталната ера, съобщава Ройтерс.

Подразделението за информационни системи, базирано в централата на най-големия търговец на дребно в света в Бентънвил, Арканзас, ще се слее с @WalmartLabs следващия месец, създавайки нова група, наречена Walmart Technology, заяви говорител на компанията в петък.

Клиентите увеличават постоянно технологичните си познания и очакват търговците на дребно да имат технологии, които им помагат да пазаруват по-ефективно независимо дали използват компютър, мобилен телефон или избират продукта директно в магазинa.

„Нашите клиенти не възприемат тези неща като ново изживяване“, заявява Нийл Аш, ръководител на отдела за електронна търговия в компания, във вътрешно съобщение към служителите.

Аш посочва скорошното стартиране на услугата за мобилно плащане Walmart Pay като типа сътрудничество, което се надява да процъфти с организационната промяна. Услугаta бе съвместно разработена от ISD и @WalmartLabs.

В допълнение към конкуренцията от традиционните търговци на дребно с реалносъществуващи магазини Wal-Mart се опитва да настигне онлайн конкурента си Amazon.com Inc, който увеличава електронните си продажби с много по-бърз темп.

Главният информационен директор Каренан Терел и главният технически директор Джеръми Кинг ще продължат да ръководят съответно ISD и @WalmartLabs, макар че и двамата ще бъдат подчинени на Аш, като ръководител на обединената група, се казва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още