IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

15 хил. предмета, свързани с Beatles, отиват на търг

Те са собственост на френския фен на групата Жан Волкув

15:48 | 20.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Хиляди принадлежности, свързани с легендарната музикална група Beatles, ще бъдат предложени на търг през 2017 г., съобщава Contact Music.

Лотовете са общо 15 хил. на брой и включват плочи, подписани книги, постери и автографи. Те са собственост на верен почитател на групата – французина Жак Волкув. Той е взел решение да се раздели с тях, за да подпомогне пенсионирането си.

Волкув, който е смятан за най-видният познавач на Beatles във Франция, споделя в интервю за британския вестник Observer, че така и не се е излекувал от манията по групата.



"Откакто ги чух за първи път, реших, че музиката им е невероятна. Оттогава исках да притежавам всичко, свързано с тях", коментира той.

Волкув се е срещал лично с легендарните музиканти – Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар. Той твърди, че въпреки своята отдаденост освен безплатни билети, така и не е получил истинско признание от групата.

И все пак утеха за него остават думите, които чува от Джордж Харисън през 1977 г. Тогава звездата му казва, че ако дори един човек е оценил нечие творчество, то положеният труд не е бил напразен.

Колекцията на Волкув ще бъде предложена на търг в Париж на 18 март 2017 г.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още