IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbus Group съкращава 1164 работни места

Очаква се преговорите с профсъюзите да приключат до средата на 2017 г.

12:36 | 30.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Airbus Group обяви, че ще съкрати 1164 работни места, тъй като „затяга коланите“ и планира да слее корпоративната си централа с тази на търговското си подразделение, пише Wall Street Journal.

Airbus, която е производител на суперджъмбо самолетите A380 и на популярния A320, е обявила новината на профсъюзите във вторник.

Базираната в Тулуза, Франция, компания през септември разкри план за преструктуриране, като част от поредица от стъпки за насърчаване на рентабилността. По същото време обяви намерението си да интегрира функциите на централите си, макар че тогава не разкри колко работни места могат да бъдат засегнати.

През септември главният изпълнителен директор на Airbus Том Ендерс заяви, че преструктурирането ще донесе значително икономии, ще ускори вземането на решения и ще намали разликите в рентабилността с конкурента Boeing.

Airbus, която има 136 хил. служители, заяви също, че ще прехвърли 325 позиции, като част от преместването на екипа от централите от бившите центрове в Париж и Мюнхен в Тулуза. Други 230 места ще бъдат създадени, за да помогнат на компанията да използва повече дигиталните технологии.

Позициите, които ще бъдат премахнати, са предимно от екипа за поддръжка и от офиса, посочва от Airbus.

Съкращенията ще бъдат осъществени посредством комбинация от мерки, включително доброволни напускания, преразпределения и ранно пенсиониране, допълват от компанията. Тя се надява да приключи преговорите с профсъюзите до средата на 2017 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още