IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боб Дилън прекрати мълчанието и обяви, че приема Нобела за литература

Все още обаче не е сигурно дали легендарният музикант ще присъства на церемонията по връчване на наградата през декември в Стокхолм

15:35 | 29.10.16 г.
<p>
	Боб Дилън. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Боб Дилън. Снимка: Архив Ройтерс

Американският певец Боб Дилън, на когото беше присъдена тазгодишната Нобелова награда за литература по-рано този месец, сложи край на мълчанието си, като е уведомил Шведската академия, че ще приеме отличието, съобщи Ройтерс.

Легендарният музикант, които обикновено страни от излишно медийно внимание, не направи коментар за наградата, включваща 8 млн. шведски крони (близо 900 хил. долара), въпреки неколкократните опити на Академията да се свърже с него. Беше обявено, че именно Дилън е Нобеловият лауреат за литература на 13 октомври. 

Нобеловата фондация обяви в изявление, че Дилън тази седмица е казал на Сара Даниус, постоянен секретар на Шведската академия, че приема наградата.

Комисията, която отличи Дилън с Нобела за литература, заяви, че зависи от него дали ще дойде на церемонията по връчването на наградата или не. „Все още няма решение дали Боб Дилън ще присъства на събитията в Стокхолм през декември“, се казва в изявлението на Нобеловата фондация, която допълва, че ще сподели допълнителна информация, когато разполага с такава.

Отделно британският вестник Telegraph публикува интервю с Дилън, в което той казва, че ще присъства на церемонията, ако може. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още