IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Дедпул" запази челната си позиция и в българския боксофис

За 10 дни филмът е събрал над 773 хил. лева приходи от продажбата на билети в страната

11:23 | 24.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Deadpool Movie Facebook page</em></p>

Снимка: Deadpool Movie Facebook page

Екшънът „Дедпул“, който е направен по комиксите на Marvel, продължава да стои начело на боксофиса в България, сочат обобщените данни на киносалоните.

Историята за Уейд Уилсън, бивш агент на специалните служби, който придобива свръхествени сили, започва да търси човека, разрушил живота му, е гледана от 92 527 души в България. За изминалите 10 дни филмът е събрал 773 376 лева приходи от продажбата на билети.

Втората позиция остава за комедията „Ох, на дядо!“, която миналата седмица беше на последно място в класацията на най-гледаните филми. Засиленият зрителски интерес към лентата, в която участват Робърт де Ниро и Зак Ефрон, е довел до събирането на 450 652 лева приходи. Филмът е гледан от общо 65 722 души.

Място надолу се класира „11 А“ - български филм, показващ взаимоотношенията в съвременното училище и проблемите в едно семейство. Лентата вече от месец е на екраните в страната и е гледана от 72 364 зрители, благодарение на което е събрала 534 080 лева приходи.

Анимацията „Робинзон Крузо“, създадена по едноименната книга на Даниел Дефо, остана на четвърто място. Триизмерната европейска продукция, вече 17 дни се прожектира в България. Тя има 26 529 зрители и 231 210 лева от билети.

Веднага след нея се нарежда комедията на братята Коен „Аве, Цезаре!“. Става дума за забавна история за шеф на филмово студио, който трябва да преосмисли предложение за нова работа, а същевременно най-касовият му актьор е отвлечен. Филмът, в който участват Питър Джейсън, Джош Бролин, Джордж Клуни, Рейф Файнс, Тилда Суинтън, Чанинг Тейтъм, Скарлет Йохансон, Джона Хил, Долф Лундгрен, Дейвид Кръмхолц, Франсис Макдорманд и Кристоф Ламбер, е гледан от 5115 зрители, а приходите му са 47 568 лева.

На шесто място в боксофиса се нарежда друга анимация - „Барби: Специален отряд“. Тя е втората поред за познатата кукла и нейните приятелки. Филмът е гледан от 6011 зрители и е генерирал 44 350 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.

Седма е анимацията „Сава: Сърцето на воина“. Руската история за момчето Сава, което трябва да спаси жителите на своето село от чудовищата, е гледана от 4168 души в България. За първите си три дни по кината тя е събрала 38 122 лева от билети.

Комедията „Наръчник за необвързани“ остана на осма позиция. Тя е създадена по кината на Луз Тучило и разказва за Алис, Робин, Луси, Мег, Том и Дейвид, чиито съдби се пресичат. Обшите приходи на филма от 10-те му дни на екран са 122 758 лева, като лентата е гледана от 15 291 души.

На предпоследно място в топ 10 се нарежда триизмерната екшън-драма „Часът на героите“, която е създадена по книгите на Кейси Шърман и Майкъл Тоугиас. Историята разказва за спасяването на моряците от разцепен танкер. Филмът е по кината в страната от 17 дни и има 15 402 зрители. Приходите му пък са достигнали 164 297 лева.

Последен остана „Спотлайт“, чиято премиера беше миналия уикенд. Филмът има шест номинации за „Оскар“ и разказва историята на журналисти, които разкриват истината за педофилията сред католическите свещеници в САЩ. Лентата е гледана от 1 845 зрители и има 17 080 лева приходи.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още