IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Майкъл ни напусна

Поп звездата е починал в дома си в Англия на 53 години

01:48 | 26.12.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Каква ирония на съдбата... Човекът, подарил ни една от най-запомнящите се песни за Коледа, си отиде  от този свят точно на този празник...

Британската поп звезда Джордж Майкъл, който се изстреля към славата през 1980 г. с Wham! и продължи кариерата си като соло изпълнител, е починал в неделя в дома си в Англия. Той бе на 53 години, предава Ройтерс.

„С голяма тъга можем да потвърдим, че нашият любим син, брат и приятел Джордж почина мирно у дома през периода на Коледа", каза публицистът му в изявление.

„Семейството ще помоли личния им живот да бъде уважаван в този труден и емоционален момент. Няма да има по-нататъшен коментар на този етап“, се казва в изявлението.

От полицията съобщават, че няма подозрителни обстоятелства около смъртта му.

Роден под името Йоргос Кириакос Панайоту, той е свирил музика във влаковете на метрото в Лондон, преди да се сформира групата Wham! с Андрю Риджели. Песента Last Christmas на Wham! е една от най-известните коледни песни в света. 

Майкъл идва и в София през 2007 г. като посвещава концерта си, част от неговия "Twenty Five Tour", на българските медицински сестри, преследвани в съдебния процес в Либия. На 17 юни 2008 г., Майкъл казва, че е развълнуван от узаконяването на еднополовите бракове в Калифорния, като нарича промяната "донякъде закъсняла".

Етническият кипърец продава 100 млн. албума по време на 40-годишната си кариера.

През последните години той се изолира от света и се появяваха съобщения за негови здравословни проблеми. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
pinoccio
преди 7 години
Интересно как би звучала песента "Last Christmas" в изпълнение на Буги Барабата? Вероятно той би създал хита "All inside".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
"Поради склонността си към наркотиците и рискования секс певецът се сблъскваше с органите на реда през цялата си кариера, припомня АП. Най-известният случай беше през 1998 г., когато беше арестуван за неприлично поведение на обществено място в Лос Анджелис. Той обаче успя да превърне случая в материал за своя хит "Outside". След като по същото време призна, че е хомосексуалист, той стана още по-популярен сред феновете си, отбелязва агенцията."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още