IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата отпуска 5 млн. долара за домакинство на Мондиала по волейбол

България ще е съдомакин заедно с Италия – това се случва за първи път в историята на събитието

17:39 | 29.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Държавата отпуска 5 млн. долара за домакинство на Мондиала по волейбол

Министерският съвет е приел решение за подкрепа и финансово подпомагане на организирането и провеждането на Световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г. Кабинетът ще отпусне средства в размер на 5 млн. долара за домакинството на страната ни на световния шампионат по волейбол, съобщава правителствената пресслужба. 

Още през септември 2015 г. стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е обещал държавна подкрепа за кандидатура за домакинство на световното първенство по волейбол през 2018 г. През миналата година двете страни организираха Европейското първенство по волейбол, а оценката за организацията беше много добра.

На 9 декември 2015 г. беше подписан договор между Българската федерация по волейбол и Международната волейболна федерация, според който провеждането на шампионата по волейбол през 2018 година ще бъде под домакинството на две държави - България и Италия, като това се случва за първи път в историята на събитието. Според очакванията състезанията на най-силните отбори по волейбол ще се провеждат в четири града в страната ни - София, Варна, Русе и Пловдив. 

За последно България е била домакин на Световното първенство по волейбол през 1970 г.

Припомняме, че от известно време спортният министър Красен Кралев призовава за увеличаване на бюджета за домакинства на спортни събития в България, „за да се наситят новооткритите спортни зали със събития“. 

Годишният бюджет за домакинства е около 5-6 млн. лв., посочи в края на миналата година Кралев. Същевременно през последните месеци се откривали нови модерни зали, които на практика са празни, а събитията са концентрирани основно в София, поясни министърът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още