IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният изпълнителен директор на Sotheby's се оттегля от поста си

Решението е взето по взаимно съгласие с борда на директорите

11:06 | 21.11.14 г.
Главният изпълнителен директор на Sotheby's се оттегля от поста си

Главният изпълнителен директор на аукционната къща Sotheby's Уилям Рупрехт се оттегля от поста си месеци след като хедж фонд мениджърът Дан Льоб и няколко други се присъединиха към борда на компанията, пише MarketWatch.

Sotheby's обяви, че напускането на Рупрехт е по взаимно съгласие с борда, който зае по-твърда позиция към висшия мениджмънт на аукционната къща през август, твърдят членове на борда, запознати с въпроса.

По време на срещата на борда в четвъртък решението на десетимата директори беше единодушно, че Рупрехт трябва да се оттегли.

58-годишният бивш производител на мебели, който ръководи Sotheby's от 2000 г. насам, е бил част от по-ранните дебати по въпроса, но не присъства на сесията в четвъртък, твърди член на борда.

Рупрехт е бил информиран скоро след като решението е било взето и е приел новината „като професионалист“.

Той ще продължи да бъде председател, президент и главен изпълнителен директор на Sotheby's, докато наследникът му не поеме официално поста си, посочват от аукционната къща. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още