IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате 3,5 млн. долара? Вече можете да си купите град в Орегон

Тилър се обезлюдява през годините и от 2015 г. е обявен за продажба

14:05 | 14.03.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Амбициозните имотни магнати да си водят бележки – град Тилър, Орегон, се продава на цена от 3,5 млн. долара. За допълнителни 350 хил. долара можете да се сдобиете и със старото му училище, предава Ройтерс.

Почти необитаемият град се намира на около 362 км южно от Портланд и се продава от 2015 г., но досега в офертата не беше включена сградата на училището, твърди Гарет Золър, собственик на брокерската компания Land and Wildlife, която продава града.

Сегашното предложение, което е с по-ниска цена, включва шест къщи и един апартамент, индустриални и търговски площи, както и сграда, която някога е била бензиностанция, плюс един смесен магазин. Заедно с училището цената достига 3,85 млн. долара.

Около 250 души живеят в околността. Но освен семейството, което притежава, а в момента продава града, са останали само двама жители – бивш учител, който живее в непосредствена близост до училището, и пасторът на местната църква. Нито един от техните парцели не се продава, посочва Золър.

Градът се обезлюдява, когато добивът на дървен материал в региона намалява, а мелницата е затворена.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Hahoto
преди 7 години
Голям град от 6 къщи,бензиноколонка и смесен магазин. За 3.5 милиона долара ще могат да се напазаруват 100 подобни бг села от Северозападна България и да се направи самостоятелна-частна област след комасация :) Впрочем град Тилър няма, има Тиллър...Tiller
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още