IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко важни са "Игрите на глада" за студиото Lions Gate

Анализаторите очакват премиерата на третия филм от поредицата да се превърне в най-голямата за годината

15:47 | 19.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дженифър Лорънс.&nbsp;<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Дженифър Лорънс. Снимка: архив Ройтерс

Наред с актьорите Дженифър Лорънс и Лиам Хемсуърт на премиерата на новия филм от поредицата „Игрите на глада“ в Лос Анджелис се появи и една слабо разпознаваема фигура – един от инвеститорите във филма – Марк Рачески, пише Bloomberg.

55-годишният Рачески е най-големият инвеститор в Lions Gate Entertainment Corp., студиото, което притежава серията филми.

Неговото присъствие на премиерата в Nokia Theatre в Лос Анджелис снощи, заедно с Даяна Рос, Арън Соркин и Джесика Симпсън, подчертава допълнително ролята, която той играе в студиото във време на медийна консолидация.

Със своя дял от 1,8 млрд. долара в Lions Gate Entertainment Corp., председателят на студиото ще има най-тежката дума за това накъде ще се отправи независимата филмова компанията след излизането на третия филм от четирилогията.

Според BoxOffice.com „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 1“ се очаква да генерира 152 млн. долара приходи от продажбата на билети в САЩ между петък и неделя. Прогнозата е, че това ще бъде най-голямата премиера за тази година.

Всъщност филмовото студио раздели историята от третата книга на писателката Сюзан Колинс на два филма. Финалната продукция ще излезе през ноември 2015 г.

Франчайзът „Игрите на глада“ ще продължи да бъде изключително важен за Lions Gate поне през следващите 18 месеца, твърди анализаторът на B.Riley & Co. Ерик Уолд.

Докато премиерата помага за промотирането на филма, един анализатор твърди, че лентата ще събере 1 млрд. долара от билети по целия свят, а ръководството на Lions Gate провежда неформални срещи с част от инвеститорите, дошли за премиерата.

В „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 1“ Дженифър Лорънс отново влиза в ролята на Катнис Евърдийн, която предизвиква бунт срещу режима в страната Панем. Джош Хътчерсън, Лиам Хемсуърт и Уди Харелсън също се завръщат в лентата, заемайки се с поддържащите роли.

За да изпълни прогнозите на анализаторите, Lions Gate ще трябва да поработи доста, за да спечели достатъчно. Продажбите от билети се разделят между собствениците на киносалоните и маркетинга на студиото. Предишният филм от поредицата „Игрите на глада“ струва 130 млн. долара по данни на Box Office Mojo.

Говорителят на Lion Gate посочва, че не може да коментира очакванията на компанията за представянето на „Сойка-присмехулка“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още