IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Красавицата и звяра" запази доминацията си в САЩ и Канада

Лентата на Walt Disney събра над 88 млн. долара този уикенд

10:08 | 27.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Beauty and the beast Facebook page</em></p>

Снимка: Beauty and the beast Facebook page

Игралният филм на Walt Disney “Красавицата и звяра“, направен по анимационната класика, оглави боксофис класацията в Северна Америка за втора поредна седмица, като лесно успя да изпревари новите премиери, включително току-що появилите се версии на „Пауър Рейнджърс“ и „CHiPs”, пише Bloomberg.

Лентата на Disney, в която участват Ема Уотсън и Дан Стивънс, генерира 88,3 млн. долара приходи от продажбата на билети в кината в САЩ и Канада този уикенд, сочат данни на ComScore. Студиото прогнозираше сумата да достигне 85 млн. долара.

„Пауър Рейнджърс“ и „CHiPs” се класираха съответно втори и седми, докато новата научно-фантастична продукция „Life” се нареди на четвърто място. Трети остана „Конг: Островът на черепа“ с приходи в размер на 14,4 млн. долара.

Disney залага на „Междузвездни войни“, Marvel и на заснемането на игрални филми по добре познати анимации, които преди са били хитове. Въпреки че не всичките ѝ продукции се представят добре, студиото се радва на успеха на „Пепеляшка“, „Алиса в Страната на чудесата“ и новата версия на „Спящата красавица“. Десетки други филми са планирани.

В „Красавицата и звяра“ Ема Уотсън влиза в образа на Бел, която се влюбва в принц, изигран от Стивънс. Принцът обаче е омагьосан и живее в образа на звяр. Лентата има 70% позитивни отзиви в Rottentomatoes.com. Филмът постави рекорд за мартенска премиера миналия уикенд със своите 174,8 млн. долара, събрани само от вътрешния пазар.

Продукцията на Lions Gate Entertainment “Пауър Рейнджърс“ генерира 40,5 млн. долара в рамките на дебюта си, с което успя да надмине прогнозата на BoxOfficePro.com за 36 млн. долара. Положителните отзиви за лентата в Rottentomatoes.com достигнаха 45%.

„Life” на филмовото подразделение на Sony събра 12,6 млн. долара в рамките на премиерния си уикенд. Сумата се оказа под прогнозата на Box Office Mojo за 18 млн. долара. В лентата Раян Рейнълдс и Джейк Гиленхол играят учени, които откриват извънземен живот, заплашващ Земята. Филмът има 65% позитивни отзиви в Rottentomatoes.com.

"CHiPs” събра 7,6 млн. долара този уикенд, като не успя да изпълни прогнозата на BoxOfficePro за приходи в размер на 8,25 млн. долара. Продукцията на Warner Bros. е базирана на телевизионен сериал от 70-те години. Позитивните отзиви на новия филм в Rottentomatoes.com достигнаха едва 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още