IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lego пренарежда блокчетата на собствения си бизнес

Компанията реорганизира бизнес структурата си и сменя главния си изпълнителен директор

15:00 | 06.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на детски конструктори Lego обяви, че ще реорганизира бизнес структурата си, създавайки ново подразделение, за което ще отговаря главният изпълнителен директор Йорген Виг Кнудсторп, пише Wall Street Journal.

Фамилията собственик на датската компания е решила да създаде ново предприятие, наречено Lego Brand Group, обявиха от Lego. То ще улесни управлението на всички дейности на марката Lego и всички свързани дейности, като производството на играчки от Lego Group и благотворителната Lego Foundation.

"Благодарение на скорошния ни растеж и на глобализацията се задават нови и вълнуващи възможности за марката и ние създаваме Lego Brand Group, за да се възползваме от тези нови възможности", коментира Кирк Кристиансен, четвърто поколение собственик на Lego Group.

Виг Кнудсторп ще напусне сегашния си пост, за да оглави новата структура, обявиха от компанията. Ветеранът в Lego Бали Пада, който в момента е главен оперативен директор, ще стане главен изпълнителен директор на Lego Group от 1 януари 2017 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още