IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондонският Челси подписа рекордна сделка с Nike

Смята се, че сделката е на стойност 900 млн. паунда за 15 години

10:28 | 14.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Британският футболен  отбор Челси сключи нова сделка за спортни екипи с американския гигант в спорните стоки Nike. Споразумението е най-голямата търговска сделка в историята на клуба, съобщава ВВС.

Nike ще доставя спортните екипи на лондонския клуб от сезон 2017-18 г., след като отборът от Английската висша лига каза през май, че прекратява договора си с Adidas шест години по-рано.

Смята се, че сделката е на стойност 60 млн. паунда на сезон през следващите 15 години, но клубът не потвърди никаква финансова информация.

От Челси поясниха, че това е „изключително вълнуваща и важна сделка“ за отбора.

Nike ще създаде екипите за първия отбор, юношеския и женския тим, както и реплики и екипи за феновете на клуба.

Както повечето големи отбори от Английската висша лига Челси се опитва да разшири базата си от фенове, както и търговската си база, в региони като Източна и Югоизточна Азия, както и в Северна Америка.

Директорът на Челси Марина Грановская каза: „Вярваме, че Nike ще може да подкрепи растежа ни на нови пазари и да ни помогне да поддържаме позицията си сред световните елитни футболни клубове“.

Смята се, че сделката на клуба с Nike струва два пъти повече от предишното споразумение с германската Adidas, което бе за по 30 млн. паунда на сезон.

Конкурентите от Манчестър Юнайтед могат да се похвалят с най-скъпата сделка за екипи в Английската висша лига, след като през юли 2014 г. подписаха договор с Adidas за 750 млн. пуанда за следващите 10 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още