IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Монстър Тръкс" - новото разочарование на Paramount Pictures

Лентата дебютира на седмо място в боксофиса и донесе само 10,5 млн. долара на филмовото студио

14:46 | 16.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Monster Trucks Movie Facebook page</em></p>

Снимка: Monster Trucks Movie Facebook page

Дългият уикенд, в който САЩ честват рождения ден на Мартин Лутър Кинг, донесе разочарование на Paramount Pictures и триумф за 20th Century Fox, пише Bloomberg.

Струващата 125 млн. долара филмова продукция на Paramount “Монстър Тръкс“ дебютира на седмо място в боксофиса, генерирайки 10,5 млн. долара приходи от продажбата на билети в Северна Америка, обяви ComScore.

“Скрити числа“ на 20th Century Fox – филм за три чернокожи жени, чиято научна работа помага за изстрелването на астронавта Джон Глен в орбита, генерира 20,5 млн. долара и се класира на първо място за втори пореден уикенд.

Това е труден старт за губещата Paramount след няколко разочарования през миналата година. Боб Бейкиш, новият главен изпълнителен директор на компанията майка на студиото Viacom, заяви миналия месец, че вижда „голям потенциал“ в Paramount, която неговият предшественик искаше да продаде. През тази година студиото ще пусне 11 филма, сред които новия от поредицата „Трансформърс“ и новия „Спасители на плажа“ с Дуейн Джонсън – Скалата.

Но Paramount се изправя срещу голяма конкуренция, въпреки че разполага с добри франчайзи. Това е предизвикателство за студиото, което стана по-зависимо от поредици филми като „Трансформърс“ и „Мисията невъзможна“.

„Монстър Тръкс“ беше обявен още през 2013 г., като Paramount видя потенциал за продажбата на играчки, свързани с него. Но излизането на лентата беше отложено няколко пъти миналата година. През септември 2016 г. студиото отчете 115 млн. долара загуба заради непуснат по кината филм, за който се твърди, че вероятно е „Монстър Тръкс“. Очакваше се лентата да генерира 10 млн. долара приходи в САЩ и Канада в рамките на четиридневния уикенд според BoxOfficePro.com.

"Монстър Тръкс“ е част от фокусирания върху семействата бизнес, който Paramount се опитва да развива. Но филмът успя да събере само 27% позитивни отзиви в Rottentomatoes.com. Сред акцентите в програмата на Paramount за тази година ще са нови ленти от поредиците „xXx” с Вин Дизел и продължение на „Z-та световна война“.

"Скрити числа“ се очакваше да генерира 22 млн. долара от петък до неделя според Box Office Mojo. Филмът получи одобрение от критиците, радвайки се на 93% позитивни отзиви.

Втори в боксофиса в Северна Америка този уикенд остана „La La Land”, който събра 14,5 млн. долара приходи, а след него се нареди анимацията „Ела, изпей“ със своите 13,8 млн. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още