IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над две трети от бизнес лидерите в САЩ искат Тръмп да спре да пише в Twitter

Американският президент обаче изглежда проявява слаб интерес към призивите към него

21:53 | 15.03.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските бизнес лидери имат един съвет към американския президент Доналд Тръмп: „Не публикувайте в Twitter”.

Общо 67% от финансовите директори в САЩ, анкетирани от Duke University, смятат, че Тръмп може да подобри бизнес климата, ако спре да използва Twitter. В допитването участват 350 финансови ръководители на американски компании, пише CNN Money.

Страстта на Тръмп към социалните мрежи, независимо дали става дума за заплахи към големи компании като General Motors, Ford и Boeing или загатване за бъдещата му политика и предупреждения към Северна Корея – това изнервя бизнес лидерите.

„Финансовите лидери са много ясни. Те не харесват колебанията и несигурността, които произтичат от начина, по който президентът комуникира с обществеността“, коментира професорът по финанси и водещ автор na изследването Джон Греъм. 

Някои от туитовете на Тръмп причиниха сътресения и на фондовия пазар. Например миналата седмица биотехнологичните и фармацевтичните компании бяха под влиянието на думите на президента, който написа, че работи за намаляване на цените на лекарствата за американските граждани.

Но Тръмп изглежда проявява малък интерес към призивите към него, упорито пренебрегвайки традиционните медии, за да достигне до обществото.

В действителност, само няколко часа след публикуването на изследването на Duke University, държавният глава цитира в Twitter изследване на Business Roundtable, според което изпълнителните директори се чувстват по-уверени.

„Днес главният изпълнителен директор е най-оптимистично настроен от 2009 г. насам. Ще стане още по-добре, като продължим да намаляваме ненужните разпоредби и въведем данъчните облекчения“, написа той в социалната мрежа.

И докато анкетираните аплодират обещанието на Тръмп за данъчни облекчения с 86%, като мислят, че по-ниските данъци ще бъдат полезни за икономиката, те не са почитатели на други спорни обещания на президента.

64% от запитаните се противопоставят на издигането на стена с Мексико, а 68% искат Джанет Йелън да остане на поста си във Федералния резерв след изтичането на мандата й в началото на следващата година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
0pk
преди 7 години
Ще вземе утре да туитне на Путин и ще почне трета световна :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
khao
преди 7 години
горкия No бял, даже не осъзнава какво е написал ... :):) точно бизнеса им зависи от туитовете на тръмп да знаеш .... това ще да е основния им :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 9
nobel
преди 7 години
Горките бизнес "лидери" ако бизнесът им е изцяло зависим от публикации в Туитър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още