IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наследството на Принс се оценява на около 200 млн. долара

След смъртта на Дейвид Боуи през януари тази година беше оповестено, че наследството му възлиза на 100 млн. долара

19:25 | 01.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Наследството на певеца Принс, починал през април тази година, е оценено на около 200 млн. долара, предаде AP, цитирана от БТА. 

За първи път след кончината на изпълнителя се посочва конкретна сума. За сравнение - след смъртта на Дейвид Боуи през януари тази година беше оповестено, че наследството му възлиза на 100 млн. долара.

Принс почина, без да остави завещание. Това означава, че сестра му и петимата му полубратя и сестри ще наследят равни дялове от наследството след облагането му с данъци.

Скоро след смъртта на Принс започна оценка на неговото състояние, включващо музикалния му каталог, неиздаден материал, имението му "Пейсли парк", в което се намира и звукозаписното му студио, и други авоари.

От тръста "Бремър", временно управляващ имуществото на Принс, заявиха, че наследството на Принс може да се оцени на между 100 милиона и 300 милиона долара.

Според съдебен документ, разпространен тази седмица, от тръста за първи път са дали конкретна оценка и тя е около 200 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още