IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Озвучителите на игри в САЩ планират стачка

Те настояват за по-добро заплащане и по-добри условия на труд

08:57 | 29.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Актьорите, които озвучават героите във видео игри в САЩ, обмислят обявяването на стачка заради ниското заплащане и условията на труд, предава BBC.

Синдикатът, който ги представлява, иска по-добра защита и заплащане за роли, които причиняват „гласов стрес“, като повтарящото се викане. Членовете на съюза трябва да гласуват през следващия месец.

Гилдията на филмовите актьори - Американската федерация на телевизионните и радио артистите (Sad-Afrta) заяви, че ако повече от 75% от имащите право на глас се съгласят, всички членове на синдиката, работещи по видео игри, ще излязат в стачка.

Синдикатът настоява актьорите да получават по-добро заплащане за въпросните стресиращи вокални сесии, които от своя страна да бъдат ограничени времево до два часа на ден. Сред исканията е и получаването на бонуси всеки път, в който някоя игра продаде повече от 2 млн. копия.

В публикация в блог Уик Уийтън, който озвучава Grand Theft Auto, обяснява защо подкрепя идеята за стачка.

"Напълно осъзнах, че за всеки, който не работи като озвучаващ актьор, звучи безумно да се грижи за вокално стресовите сесии“, посочва той. Уийтън приканва всички критици „да вземат любимата си книга“ и да я четат на глас няколко часа.

Синдикатът настоява актьорите да получават повече информация за ролите, за които са прослушвани.

„От нас се иска да правим нещо, без да знаем нищо за проекта или за това, което се очаква да правим, което е напълно неприемливо“, коментира Уийтън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още