IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Hermes нарастват с 6% през полугодието

Растежът е по-малък в сравнение с миналата година, когато компанията отечете скок в приходите с повече от 20% през първите шест месеца

16:03 | 21.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Продажбите на френския производител на луксозни стоки Hermes се увеличават с 6% през първата половина на 2016 г. до 2,4 млрд. евро, съобщава MarketWatch.

Растежът е по-малък в сравнение с миналата година, когато компанията отчете скок в приходите с повече от 20% спрямо предходната година.

Приходите само през второто тримесечие нарастват с 6,2% до 1,25 млрд. евро. Анализаторите прогнозираха те да са в размер на 1,23 млрд. евро. 

Семейната компания обясни, че е била засегната от негативни валутни ефекти през първата половина на годината.
Като изключим тези ефекти, продажбите се увеличават със 7% в периода до юни тази година.

Производителят на чантите "Birkin" и "Kelly" отново подчерта, че очаква приходите да нараснат с под 8% при постоянни валутни курсове тази година. Това се дължи на отслабващата световна икономика и геополитическите напрежения, които ограничават потребителското търсене на скъпи чанти и други модни стоки.

Компанията изпрати 2015 г. с ръст на печалбата от 13%, успявайки да запази водещите си в индустрията маржове, въпреки че ръстът на приходите леко се е забавил през четвъртото тримесечие. Печалбата се повиши до 973 млн. евро от 859 млн. евро през 2014 г.  с 8,1% ръст на приходите до 4,84 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още