IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Счетоводителят" с Бен Афлек привлече зрителите в САЩ и Канада в кината

Лентата успя да изпревари новите премиери и "Момичето от влака"

09:57 | 17.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;The Accountant Movie Facebook page</em></p>

Снимка: The Accountant Movie Facebook page

Филмът „Счетоводителят“, в който Бен Афлек играе гениален математик, успя да изпревари трилъра „Момичето от влака“ и оглави боксофиса в Северна Америка в дебютния си уикенд, пише Bloomberg.

Драмата на Warner Bros. успя да събере 24,7 млн. долара в САЩ и Канада, сочат данни на ComScore. Лентата се представи по-добре от двете премиери за седмицата – стендъп комедията „Кевин Харт: И сега какво?“ и филма за супергерои „Макс Стийл“. „Момичето от влака“ слезе на трета позиция.

Афлек продължава да бъде особено популярен в Холивуд, както като режисьор, така и като актьор. И все пак „Счетоводителят“ остава на заден план по представяне в първия си уикенд по кината в сравнение с други филми на Афлек, като „Батман“.

В новата продукция на Warner Bros. актьорът играе Кристиан Улф – мъж, който под прикритие работи като независим счетоводител на някои от най-опасните престъпни организации в света. Но когато властите тръгват по петите му, той се заема с клиент, който смята за напълно нормален. Оказва се, че и там има несъответствие на стойност милиони долари, а той започва да търси липсващите пари.

Критиците са раздвоени по отношение на филма, който получи 51% позитивни отзива според Rottentomatoes.com.

Очакваше се лентата да събере 16 млн. долара според BoxOfficePro.com. Създаването ѝ пък струва 44 млн. долара, без да са включени разходите за реклама, посочва Box Office Mojo.

Филмът на Universal Pictures “Кевин Харт: И сега какво?“ генерира 12 млн. долара и се класира втори в боксофиса според ComScore. За сравнение, прогнозата на Box Office Guru беше за 13 млн. долара. Според Rottentomatoes 78% от отзивите за филма са положителни.

"Макс Стийл“ на Open Road Films, който е базиран на герой на Mattel, не успя да се класира в челната десетка този уикенд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още