IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby's привлича колекционери на търг с три платна на Моне

Платната са оценени общо на 40 млн. долара

12:33 | 21.10.14 г.
<p>
	&bdquo;Алис Ошеде в градината&ldquo;. <em>Снимка: www.sothebys.com</em></p>

„Алис Ошеде в градината“. Снимка: www.sothebys.com

Три картини на импресиониста Клод Моне ще бъдат предложени за продажба на търг на Sotheby's в Ню Йорк през ноември.

Платната са оценени на над 40 млн. долара общо, посочват от аукционната къща.

Създадената през 1881 г. картина „Алис Ошеде в градината“ се очаква да бъде продадена за сума между 25 и 35 млн. долара. Алис всъщност е метреса на художника и съпруга на неговия приятел Ернст Ошеде.

Второто платно, за което ще наддават колекционерите, носи името „Под тополите“ и е нарисувано през 1887 г. То е оценено на 12-18 млн. долара.

От своя страна, произведението „Църква във Вернон под слънчевите лъчи“ се очаква да бъде купено за сума между 7 и 9 млн. долара. Моне рисува картината през 1894 г.

Оценките са значително по-ниски от рекордите за творби на Моне. През юни тази година платното му „Водни линии“ беше продадено на търг на Sotheby's в Лондон за 54 млн. долара.

Трите картини ще бъдат изложени на 24-и и 25-и октомври в Хонконг. След това те ще бъдат показани в Ню Йорк на 31-ви октомври, няколко дни преди търга на импресионистично и модерно изкуство, който Sotheby's организира. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още