IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walt Disney изненада приятно пазара

Финансовият резултат на най-голямата в света компания за развлечения бе стимулиран от по-доброто представяне на тематичните паркове

15:49 | 05.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Walt Disney изненада приятно пазара

Walt Disney Co отчете печалба за второто тримесечие, която надмина прогнозите на анализаторите, стимулирана от по-доброто представяне на тематичните паркове и продажби на стоки, предава Bloomberg.

Неконсолидираната печалба на най-голямата в света компания за развлечения достигна 1,23 долара на акция. За сравнение средната стойност на прогнозите на анализаторите бе за ниво от 1,10 долара за акция.

Продажбите на Walt Disney нараснаха със 7% до 12,5 млрд. долара, което надхвърли прогнозата за 12,3 млрд. долара.

Ръстовете на цените в Калифорния и Флорида стимулира печалбата в тематичните паркове на Дисни. Базираната в Бърбанк, Калифорния, компания се възползва от инвестициите, направени по време на по-колебливите години, за да се привлекат повече гости в период на ръст на икономиката. Това помогна за подновяването на възхода на Walt Disney във филмовия бранш, като в последните месеци компанията се отличи с блокбъстъра "Замръзналото кралство".

Disney, която обикновено съобщава тримесечните си резултати след конкурентите, премести представянето на отчета за вторник, за да позволи на ръководителите да присъстват на погребението на главния изпълнителен директор на Survey Monkey Дейвид Голдбърг, който почина неочаквано през уикенда. Съпругата на Голдбърг, главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг, е член на Борда на Disney.

По време на предпазарната търговия на Wall Street във вторник книжата на дружеството поскъпват с близо половин процент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още