IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангела Меркел е разбрала за скандала с VW от медиите

По-късно канцлерът е казала на тогавашния изпълнителен директор Мартин Винтеркорн, че VW излага на риск репутацията на германската автомобилна индустрия

21:57 | 08.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел е разбрала за скандала с манипулациите в автомобилния гигант Volkswagen от медиите, съобщи Bloomberg. Меркел е научила за случая ден, след като американските власти обявиха германския концерн, че е манипулирал данните за вредните емисии. По-късно канцлерът е казала на тогавашния изпълнителен директор Мартин Винтеркорн, че VW излага на риск репутацията на германската автомобилна индустрия.

Меркел е отговаряла на въпросите на депутати в Бундестага в продължение на над два часа. Скандалът с вредните емисии доведе до най-голямата криза в историята на VW. Заделените средства за справяне с щетите нараснаха миналия месец од 22,6 млрд. евро.

„Категорично отхвърлям определянето на този инцидент като гигантски скандал“, каза Меркел. Тя е разговаряла с Мартин Винтеркорн на 22 септември 2015 г., а е разбрала за скандала на 19 септември – един ден, след като властите в САЩ обявиха публично обвиненията си.

По думите на Меркел би било грешно да се атакуват автомобилните производители като цяло, тъй като те осигуряват много работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 14.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Тя Меркел все от медиите научава ... даже и че я подслушват , пак от медиите научила !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още