IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin изтегля над 1600 автомобила заради софтуерен проблем

Глобалното изтегляне започна от Китай, където луксозният автомобилостроител реализира 8 на сто от продажбите си

21:12 | 20.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският производител на спортни автомобили Aston Martin Lagonda Ltd нареди да бъдат изтеглени 1658 коли от модела Vantage в световен мащаб заради проблеми с рутинната актуализация на софтуера на скоростната кутия. Това обяви пред Ройтерс главният изпълнителен директор Анди Палмър.

В Китай дори се е стигнало до злополуки, тъй като някои автомобили загубили мощност и блокирали.

По думите на Палмър решението е взето, след като екип от инженери на Aston Martin отишъл в азиатската страна през май, за да разследва проблем, от който няколко клиенти се оплаквали от 2014 година.

"(Изтеглянията) обикновено започват в Америка. Не мисля, че това е единственият пример, но е интересно, че започна от Китай и стана глобално изтегляне", обясни изпълнителният директор.

Миналата година луксозният автомобилостроител, известен с производството на колите на тайния агент Джеймс Бонд, е продал 3259 коли по света, от които близо 8 на сто в Китай, посочва Ройтерс. (БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още