IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi понижава прогнозата си за печалбата

Причината са допълнителни натоварвания в следствие на дизеловата афера и сервизна акция заради възможен дефект на въздушни възглавници

21:11 | 29.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Лоши новини от Инголщад. Заради допълнителни натоварвания в следствие на дизеловата афера и сервизна акция заради възможен дефект на въздушни възглавници дъщерната на Volkswagen компания Audi понижава целите си за печалбата за 2016 г. Заради двата проблема компанията отписва почти 130 млн. евро от баланса си за първото полугодие. 

Докато досега се очакваше оперативна възвращаемост в размер на между 8 и 10 на сто, сега заради тези еднократни ефекти се очаква стойност, „малко по-ниска“ от този коридор, обяви концернът, цитиран от Ройтерс.

През първото полугодие маржът достигна целевото равнище от 8 на сто на косъм, след като година по-рано бе в размер на 9,8 на сто. 

Като премиум марка Audi е в центъра на наскоро лансираната стратегия на VW за наблягане на електромобили. До 2025 г. се очаква електрическите коли да съставляват една четвърт от общите продажби на концерна. Първия си напълно електрически автомобил концернът от Инголщад ще представи през 2018 г. и той ще бъде джип. Така компанията ще се опита да намали изоставането от своя конкурент BMW, който наскоро представи второто поколение на електрическия BMW i3.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още