IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизелгейт - причинен от обещание

Инженерите на Volkswagen не успели да изпълнят заповед на вече бившия директор

17:03 | 11.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Нови подробности около скандала с подправените резултати от вредните емисии, изхвърлени от автомобили на Volkswagen AG, бяха разкрити от германското издание Bild am Sonntag.

Пред вестника инженери на германския производител са признали, че не са имали друга възможност освен да използват методи за измама. Причината е дадено още през 2012 г. обещание от вече бившия изпълнителен директор на концерна Мартин Винтеркорн - а именно, че до 2015 г. VW Group ще намали нивата на вредни емисии (СО2) при своите модели с 30%.



Според изданието техническите специалисти не са успели да се справят с поставената им задача, но и не са посмели да докладват на ръководството за неуспеха си. По тази причина те са решили да използват всякакви методи, за да може по време на тестовете резултатите да бъдат по-ниски.

Инженерите са подменяли гумите на автомобилите, които се тестват, а също така са използвали различно двигателно масло за да се постигнат по-ниски нива на СО2 и по-нисък разход на гориво. До момента над 30 от водещите специалисти, работили върху моторите на VW Group през последните години, вече са уволнени заради избухналия скандал.

Още новини на автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всичко за скандала във VW четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още