IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari ще плати 3,5 млн. долара заради недокладвани инциденти

Глобата е наложена от американското правителство

14:23 | 03.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италианската компания Ferrari се съгласи да плати глоба в размер на 3,5 млн. долара, наложена от правителството на САЩ поради недокладвани инциденти с нейни модели автомобили, съобщава Bloomberg.

Санкцията, която е рекордно висока за подобно нарушение, е наложена заради три фатални инцидента с автомобили Ferrari. Първият е от 2005 година с модела 360 Spider в щата Илинойс, вторият е от 2006 г. с F430 в Германия, а третият се е случил през 2009 година с F430 Spider в Калифорния.

Освен това италианската компания не е подавала доклади за ранно предупреждение от 2011 година насам. Те се използват от Национална администрация за безопасност на движението по пътищата в САЩ (NHTSA), за да се следят честотата и проблемите с безопасността на автомобилите.

Трябва да се отбележи, че до 2011 година компанията е била освободена от задължението да подава доклади, тъй като е продавала по по-малко от 7000 коли годишно. Според законите на САЩ обаче всички производители на автомобили са задължени да докладват за фатални инциденти с техни коли.

Освен това Ferrari се съгласи да проведе специално обучение на служителите си, с което да ги запознае с американските правила, както и да предаде липсващите доклади за последните три години.

През третото тримесечие на годината италианският производител отчете печалба преди лихви и данъци от 89 млн. евро (111 млн. долара), при приходи от 662 млн. евро. Само на пазара на САЩ Ferrari продаде 2053 автомобила през миналата година.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още