IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският автомобилен пазар отбелязва значителен ръст

Нарастването е от 5% и е най-добрият резултат за последните шест години

13:35 | 05.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>снимка: Ройтерс</em></p>

снимка: Ройтерс

Германските автомобилни концерни очакват ръст от 5% на продажбите си за тази година, предава Deutsche Welle.

Това са най-добрите показатели на индустрията за последните 6 години. Матиас Висман, председателят на Германската асоциация на автомобилната индустрия VDA, смята, че това се дължи преди всичко на високото равнище на заетост, доброто потребителско доверие и ниските лихви. През ноември регистрациите на нови автомобили в Германия са се увеличили с 2%. 

За следващата 2017 г. германската автомобилна индустрия очаква увеличение от 2 % на продажбите си в световен мащаб. Ако тази прогноза се сбъдне, то през 2017 г. ще бъдат продадени 83,6 млн. нови автомобила. Голяма част от тях ще бъдат реализирани в Китай. През настоящата година автомобилният пазар в Поднебесната империя отбелязва ръст от 15%. Висман очаква, че през 2017 г. този пазар в азиатската държава ще отбележи ръст в размер на 5% до 24 млн. автомобила.

В САЩ големите отстъпки при покупка на нови автомобили в края на годината са започнали вече да стимулират продажбите. През ноември те отбелязаха ръст за първи път от 3 месеца насам. Особено голям бе този на концерна Volkswagen, който беше силно засегнат от скандала с емисиите "Дизелгейт". Ръстът на продажбите на автомобилния производител през ноември е с цели 24,2% в сравнение със същия период на миналата година. Като цяло американският бранш увеличава бизнеса си през ноември с 3,5 на ст.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още