IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kia планира моделна офанзива

Rio GT ще даде началото на по-спортните версии

16:58 | 16.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kia</em></p>

Снимка: Kia

Kia планира лансирането на цяла гама GT версии на популярните си модели, прогнозира списание Car, като се очаква първият хотхеч да е Rio GT

Kia планира цяла гама GT модели?

Премиерата на Stinger се превърна в една от големите новини на салона в Детрой, а сега шефовете, отговарящи за развитието на моделите на марката обсъждат възможността да привлекат интереса на почитателите на спортни модели с представянето на поредица GT варианти на съществуващите автомобили. 

В този план попадат Sportage GT и Picanto GT, но се смята, че за момента най-напреднал е проектът за Rio GT. На среща с медиите преди автомобилния салон в Женева, където ще дебютира новия Picanto, шефът на продуктовото планиране на Kia Дейвид Лаброс обясни, че модел като Sportage GT ще има място в гамата на корейската компания. И направи уговорката, че ако има интерес към такъв модел, то производството му ще стартира бързо. 

„Да, защо не – заяви Лаброс. – Сигурен съм, че за Великобритания Sportage GT ще е страхотно предложение. Мисля, че в Европа пазарите са готови за по-спортни SUV модели, но за нас ще е предизвикателство да осигурим подходящ двигател за модела.” 

Kia планира цяла гама GT модели?

Едната възможност е Sportage GT да получи мотор от гамата на Stinger, но Лаброс не пожела да потвърди такъв вариант. Неговият департамент ще трябва да отговори и на друг важен въпрос – дали Kia Rio GT ще се превърне в сериозен съперник на Ford Fiesta ST например? 

Kia планира цяла гама GT модели?

Според високопоставен, но все още анонимен източник от Kia, версията GT за Rio е в процес на подготовка и ще дебютира малко след лансирането на фейслифта на актуалния модел. Най-вероятно Rio GT ще получи 4-цилиндров бензинов турбо мотор, като има вариант и двигателят да е с 3 цилиндъра, но също с турбо. Малко по-късно тази година ще се появи Rio GT Line, който обаче ще има по-спортен вид, не и по-сериозни динамични качества. 

И накрая, ще се появи ли спортна версия на Picanto

Kia планира цяла гама GT модели?

Лаброс отново направи уговорката, че Kia ще сондира сериозно пазара преди да представи който и да е от бъдещите GT модели, но по отношение на Picanto GT перспективите са вълнуващи. Най-вероятно мъникът ще получи 1-литровият бензинов турбо мотор с 118 конски сили, който присъства в гамата на Rio и Ceed, но ще разполага с по-висока мощност. 

От екипа на Лаброс пък потвърдиха, че Kia разполага с технологията и възможностите да стартира веднага производството на Picanto GT, но проектът все още не е получил одобрение от високите нива на мениджмънта.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още