IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Много гърци не могат да си позволят вече кола

За последните три седмици са отписани 70 000 автомобила

09:10 | 31.12.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Хиляди гърци са дерегистрирали колите си през последните седмици, тъй като не могат да плащат данъка за МПС, предава DPA. В данъчните служби във вторник и сряда е имало дълги опашки, цитира агенцията държавната гръцка телевизия.

Според данни на медията през миналите три седмици са били отписани почти 70 000 автомобила. Както пояснява служител на данъчната служба, финансовото министерство очаква до четвъртък да бъдат отписани общо поне 100 000 коли.

Заради сериозните ограничения на финансовите разходи приходите на гърците са се свили от избухването на финансовата криза преди шест години с над 30%. Освен това всеки четвърти грък е безработен, затова мнозина се опитват да пестят.

Собствениците на малки коли на възраст до 20 години трябва да плащат годишен данък от 120 евро, а при по-големите автомобили ставката може да достигне до 1320 евро.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
redcretin
преди 8 години
Не съм видял в Гърция никога кола без номера на публичен терен. Само в Б-стан.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 2
mick
преди 8 години
Ако пък после ги натиснат.. колите които са отписани да не могат да се паркират на държавна или общинска земя.. става интересно. Всъщност и в България не е нормално кола за която не е платен данък да е паркирана на общинско или държавно място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още