IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mondeo Hybrid започва да се произвежда в Испания

Моделът струва колкото дизеловия модел на Mondeo

14:00 | 28.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Mondeo Hybrid започва да се произвежда в Испания

Първият хибриден модел на Ford за пазара на Европа - Mondeo Hybrid, се качи на поточните линии на фабриката във Валенсия, Испания, съобщават от компанията.

Ford Mondeo Hybrid ще бъде на европейските пазари преди края на тази година. Към момента няма информация за конкретни цени, но от Ford уточняват, че хибридът ще струва колкото дизелово Mondeo. Идеята на производителите е да дадат на европейците алтернатива на популярните дизелови коли.

Моделът съчетава 2,0-литров бензинов двигател и два електромотора, като има обща мощност от 190 к.с. Средният разход на гориво е 4,3 л/100 км. Батериите са литиево-йонни с капацитет 1.4 кВт/ч.

В Европа Mondeo се предлага с избор от още 8 двигателя - 4 бензинови и 4 дизелови, предлагащи мощност между 125 и 240 к.с.

Ford е вторият по големина производител на хибриди в света, като до тази година е реализирал над 400 000 такива автомобили.

Вижте още в галерията на Аutomedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още