IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan влага 100 млн. лири в новия Juke

Инвестицията в завода в Съндърланд ще открие 3400 нови работни места

15:12 | 04.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Настоящото поколение Juke. Снимка: Nissan </em></p>

Настоящото поколение Juke. Снимка: Nissan

Сумата от 100 млн. лири ще инвестира японската компания Nissan за производството на новото поколение Juke. Парите са предназначени за завода в Съндърланд, Великобритания, където се произвежда и настоящият Juke.

Според официалната информация от Nissan, изцяло новото поколение на успешния компактен кросовър ще бъде готово в средата на 2016 година, като ще се появи на пазара в края на същата година.

Инвестицията в Съндърланд е предназначена за модернизиране и разширяване на съоръжението, като ще открие 3400 нови работни места преди края на това десетилетие.

Колкото до новото поколение на Juke, то ще бъде изградено на платформата CMF-B, използвана за Renault Clio и следващото поколение Nissan Micra. Информацията е ограничена, но се очаква моделът да запази оригиналния си дизайн, който го превърна в хит на пазара. Благодарение на новата си архитектура кросовърът ще предлага по-просторен салон, по-висок комфорт и по-голям багажник. А това е критично важно за успеха му в този пренаселен пазарен сегмент.

Спекулациите сочат, че още в началото на 2016 година ще видим концептуална версия на новия Juke. А в края на годината ще бъде показан и серийният автомобил.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още